TARTUFI NA SLATKO

Što kažete na desert s tartufima? Probajte ovaj predobar semifreddo s bademima

 Berislava Picek/Cropix
Meri Vivoda, vlasnica restorana Old River, i njezin tim pripremili su jela od bijelog i crnog tartufa

Trebat će vam:

1. dio

2 žumanjka

30 g šećera

12 g vanilin šećera

Sastojke izmiksati te staviti kuhati na bagna mariju dok se ne dobije gusta konzistentna krema.

2. dio

3 bjelanjka

30 g šećera

Sastojke izmiksati ručnim mikserom te staviti kuhati na bagna mariju dok se ne dobije čvrsti snijeg.

3. dio

100 g blanširanih badema narezanih na listiće

40 g bijelog tartufa

210 g slatkog vrhnja

Prohladiti i povezati 1. i 2. dio, umiješati bademe narezane na listiće te naribani bijeli tartuf.

Priprema:

Od slatkog vrhnja napraviti šlag koristeći se ručnim mikserom te ga lagano umiješati u sjedinjenu kremu. Gotovu smjesu uliti u kalup, staviti u zamrzivač. Servirati zamrznuto na podlozi od kreme od vanilije i naribati bijele tartufe na listiće. Od navedene količine možemo servirati od osam do deset porcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:50