Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 80 g tikvica
- 80 g paprike
- 80 g krastavca
- 80 g piletina
- 80 g sira gaude
- sol
- sirni namaz
- Tempura:
- 8 jušne žlice brašna
- prašak za pecivo
- kokosovo tijesto
- panko mrvice
Priprema
1. korak
Tikvicu i piletinu nasjeckamo na sitne komadiće, potom stavimo pirjati na laganu vatricu 15 min dok se sastojci ne sjedine, začinimo solju i začinima po želji, u međuvremenu nasjeckamo krastavac i papriku na sitne komadiće. Nakon što su se tikvica i piletina ohladile, promiješamo sve sastojke te dodamo sirni namaz i naribamo gaudu te miješamo sastojke dok se ne dobije kompaktna smjesa.
2. korak
Dobivenu smjesu umotamo u kokosovo tijesto. U odvojenu posudu pomiješamo 4
šalice oštrog brašna,1 vrećicu praška za pecivo te dodamo 1,5 dl vode te mijesimo
dok se ne dobije gusta tempura. Smjesu umotanu u kokosovo tijesto umočimo u
dobivenu tempuru,a zatim u mrvice te stavimo pohati u fritezu.
Recept restorana Bota Šare, Zagreb
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....