OMILJENI RUČAK

Sporo pečenu piletinu ovog puta smo upakirali u sočne sendviče, poslužite je uz krumpiriće

 Deposit Photos/
Malo drugačiji burgeri mogli bi se naći i na vašem ovotjednom meniju, priprema je više nego jednostavna

Trebat će vam:

1 kg piletine

5 režnjeva češnjaka

1 glavica luka

1 žlica smeđeg šećera

5 žlica soja sosa

1 žlica senfa

1 žlica ljutog umaka ili čili papričica

sol i papar

peciva za burgere

svježe povrće po želji

ulje

temeljac

Priprema:

Na malo ulja sa svih strana zapecite veće komade piletine. Maknite iz posude pa dodajte režnjeve češnjaka u komadu, nasjeckani luk, soja sos, senf, smeđi šećer, ljuti umak, sol i papar. Dobro promiješajte i pustite da zavrije i da se svi sastojci povežu. Vratite piletinu, dobro je obložite umakom sa svih strana pa u posudu dodajte i temeljac toliko da prekrije meso. Poklopite i pecite na 150 stupnjeva jedan sat. Otvorite i pecite na 170 stupnjeva još 30-40 minuta, dok dio tekućine ne ispari. Piletinu zatim razdvojite vilicom i poslužite u pecivu uz svježe povrće po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 11:56