PROBAJ OVO

Splitska pastry chefica Tea Mamut otkrila nam je recept za genijalnu baskijsku tortu od sira

 O‘š Kolač/
Zašto se danas ne biste okušali u pripremu cheesecakea na nešto drugačiji način?

Za tortu promjera 26 cm trebat će vam:

850 g krem sira
250 g šećera
1 mahuna vanilije
40 g gustina
Dobar prstohvat soli
5 jaja
600 g vrhnja

Priprema:

Miksajte krem sir, šećer, postrugane sjemenke vanilije, gustin i sol dok se ne poveže. U zasebnoj zdjeli izmiješajte jaja i vrhnje i dodajte u smjesu. Dobivenu smjesu prebacite u kalup promjera 26 cm kojeg ste prethodno izvana obložili aluminijskom folijom (kako smjesa ne bi iscurila). Pecite na 190 stupnjeva (ventilirano pečenje) oko pola sata. Servirajte s bobičastim voćem ili karamelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 15:21