SLASNA TORTILJA

Španjolci obožavaju ovaj jednostavan spoj krumpira i jaja, morate ga isprobati

 Esseffe
Za pripremu ovog jela trebat će vam svega nekoliko sastojaka, malo vremena i strpljenja

Trebat će vam:

3 veća krumpira

1 luk

6 jaja

Sol, papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Krumpir očistite i narežite na tanke ploške. Postupak ponovite s lukom. Na tavi zagrijte ulje, neka bude duboko oko jedan prst, pa dodajte krumpir, a zatim i luk. Pržite dok ne omekšaju, i povremeno ih okrenite kako se ne bi zapekli. Posolite i popaprite. Dok se krumpir i luk prže, u posudi istucite jaja. Luk i krumpir prebacite u cjedilo, a višak ulja sačuvajte. Na tavu vratite dvije žlice ulja, a sve sastojke dobro promiješajte pa prebacite na tavu. Pustite da jaja poprime boju na rubovima i nakon dvije minute smanjite vatru. Pecite oko pet minuta. Prebacite tortilju s krumpirom i jajima na tanjur kako biste je lakše preokrenuli pa je pecite s druge strane još pet minuta. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 20:51