Spaghetti s mesnim okruglicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • peršinov list
  • sol, papar
  • žemlja
  • žlica krušnih mrvica
  • malo timijana
  • mljevena crvena paprika
  • sol i papar
  • Za umak:
  • 2 konzerve pelata
  • 2 češnjaka
  • manji luk
  • bosiljak, timijan i sol
  • maslinovo ulje
  • 400 g špageta

Priprema

1. korak

Za mesne okruglice pomiješajte sve sastojke, s time da luk prvo prodinstate pa ga ohlađenog dodate smjesi, a žemlju prethodno namočite u mlijeku i malo ocijedte. Oblikujte okruglice pa ih popecite sa svih strana u tavi na ulju.

2. korak

Za umak najprije prodinstajte luk pa dodajte narezane pelate te češnjak te kuhajte dok sva tekućina ne ispari i umak se ne ugusti. Dodajte sve začine pa dodajte okruglice. Skuhajte špagete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 14:30