Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g špageta
- 2 tikvice
- maslinovo ulje
- sol, papar
- Za pesto genovese:
- 40 g listića svježeg bosiljka
- 50 g pinjola (jeftinija verzija je s tostiranim bademima)
- 80 g naribanog parmezana
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- sol
Priprema
1. korak
Pesto možete raditi na klasičan način u mužaru, ali brže će biti s električnom sjeckalicom ili štapnim mikserom: u posudu stavite bosiljak, pinjole, sir, narezani češnjak i pola količine maslinova ulja. Mješavinu usitnite, a zatim dodajte ostatak ulja, sol i još kratko miksajte.
2. korak
Operite tikvice. Narežite ih na kriške, pa svaku krišku na četvrtine. Dinstajte ih na maslinovu ulju dok ne postanu mekane. Posolite, popaprite. U slanoj vodi skuhajte špagete al dente. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom. Pomiješajte ih s pestom i tikvicama. Prije posluživanja ukrasite listićima bosiljka.
Savjet: umjesto špageta možete uzeti neku drugu tjesteninu. Pesto će biti ukusniji ako uzmete 40 g parmezana i 40 g naribanog Pecorino sira.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....