Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g mljevenog junećeg mesa
- 1 jaje
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- peršinov list
- sol l papar
- 1 žemlja
- 1 žlica krušnih mrvica
- malo timijana
- mljevena crvena paprika
- sol i papar
- Za umak:
- 2 konzerve pelata
- 2 češnja češnjaka
- manji luk l bosiljak
- timijan i sol
- maslinovo ulje
- 400 g špageta
Priprema
1. korak
Za mesne okruglice pomiješajte sve sastojke, s time da luk prvo prodinstajte pa ga ohlađenog dodajte u smjesu, a žemlju prethodno namočite u mlijeku i malo ocijedte. Formirajte rukama okruglice pa ih popecite sa svih strana u tavi na ulju.
2. korak
Za umak prvo prodinstajte luk pa dodajte narezane pelate te češnjak i kuhajte dok sva tekućina ne ispari i umak se ne ugusti. Dodajte sve začine pa dodajte okruglice. Skuhajte špagete i poslužite ih mesnim okruglicama. Pospite parmezanom i sjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....