Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g dagnji
- 250 g špageta
- 3 zrele rajčice
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 100 ml bijelog vina
- sjeckani listići bosiljka
Priprema
1. korak
Dagnje isperite, pa nožićem i metalnom mrežicom za ribanje odstranite sve nakupine s površine školjki. Opet ih dobro isperite te odstranite svu nečistoću. Rajčice prelijte vrelom vodom, pustite da malo odstoje pa im ogulite kožicu. Nasjeckajte luk, pa ga pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice i prijajte uz miješanje.
2. korak
Kad posve omekšaju, dodajte sjeckani češnjak, dagnje, zalijte vinom i dinstajte uz povremeno miješanje dok se dagnje ne otvore. U posebnoj posudi skuhajte špagete u slanoj vodi. Ocijedite ih i isperite hladnom vodom. Na svaki tanjur stavite špagete pa gore dagnje s umakom i pospite sjeckanim listićima bosiljka.
Savjet: Ne želite li stvoriti preveliku gužvu na tanjuru, polovicu dagnji prije serviranja očistite, odnosno izvadite meso iz školjki.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....