obavezno isprobajte

Špageti i kobasice su neočekivana, ali dobitna kombinacija, pogotovo kada su zapečeni

Ovo jelo iz pećnice je toliko fino da ga nećete moći prestat jesti

Priprema: 30 minuta • Kuhanje: 50 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:
450 g špageta
450 g blage talijanske kobasice
1 veći luk
950 g umaka od rajčice
1/2 žličice soli
1 žličica šećera
30 g naribanog parmezana
2 jaja
4 žlice maslaca
125 g svježeg sira
250 g mozzarelle
1 žličica bosiljka
1/2 žličice origana
1 žličica peršina

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Namastite posudu za pečenje. Skuhajte špagete u kipućoj vodi dok ne budu al dente. U velikoj tavi pecite narezane kobasice i usitnjeni luk dok meso ne porumeni, a luk ne omekša. Ocijedite tjesteninu, umiješajte umak od rajčice, sol i po potrebi šećer. Dodajte bosiljak, origano i peršin. U zdjeli pomiješajte jaja, parmezan i otopljeni maslac. Umiješajte rezance za špagete i promiješajte da ih mješavina prekrije. Polovicu rezanaca stavite na dno posude za pečenje. Odozgo stavite svježi sir. Prelijte to s pola umaka. Na vrh stavite preostale rezance. Prelijte preostalim umakom. Po želji pospite preostalim sirom. Pokrijte folijom i pecite 35 minuta. Maknite foliju i nastavite peći dok se sir ne otopi i porumeni, oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 20:45