Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 150 g grčkog jogurta
- 3 žumanjka
- 3 žlice brašna
- 1 prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 3 bjelanjka
- 50 g šećera
- prstohvat praška za pecivo
Priprema
1. korak
Ugrijte pećnicu na 180°C i premažite keramičke posudice maslacem. U zdjeli pomiješajte jogurt, žumanjke, brašno, sol i vaniliju. U drugoj zdjeli tucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg, zatim postupno dodavajte šećer i prašak za pecivo.
2. korak
U mješavinu s jogurtom prvo dodajte 1/3 tučenih bjelanjaka i miješajte dok ne bude jednolično. Zatim vrlo pažlivo dodajte i ostatak bjelanjaka pazeći da ne splasnu. Ulijte smjesu u zdjelice, stavite zdjelice na pleh i pecite 15-ak min, dok ne porumene na rubovima. Za puni dojam, poslužite odmah jer će soufflé vrlo brzo splasnuti, ali ako i ne stignete s njim do stola prije nego što splasne, bez brige, i dalje je jednako ukusan.
Recept je pripremila Ana-Marija Bujić, autorica bloga Da mi je nešto slatko
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....