Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 650 g dinje
- 300 ml vode
- 200 g šećera
- 1 dl mlaćenice
- 20tak listova svježe mente
Priprema
1. korak
Šećer i vodu zakuhati na vatri i pustiti da krčka nekoliko minuta da postane sirup. Ubaciti listiće mente i pustiti da se sasvim ohladi. Sirup se može napraviti unaprijed pa čuvati u frižideru. Kad se ohladi izvaditi listove mente.
2. korak
Dinju s mlaćenicom samljeti u blenderu u glatki pire. Ulijati u ohlađeni sirup pa opet izmiksati. Smjesu je dobro još malo ohladiti prije stavljanja u aparat. Zgusnut će se vrlo brzo, za svega deset minuta. Sorbeto poslužiti iz zaleđene čaše ili zdjelice
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....