SLATKO SLANO

Sočni svinjski kotleti s kruškama i medom i umakom od jabuka i ružmarinom

 Fomaa/
Slatko slani ručak dobra je opcija za one koji vole isprobati nove i drugačije stvari, a i gotov je ispod sat vremena

Trebat će vam:

2 svinjska kotleta s kostima (do 4 cm debljine)

sol i papar

1 očišćena kruška

žlica meda

žlica maslinova ulja

pola ljutike

60 ml soka od jabuke

100 ml pilećeg temeljca

žlica maslaca

grančice ružmarina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. Narežite očišćenu krušku i u posudi je prelijte medom. U dubljoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte kotlete koje ste prethodno začinili i pecite tri minute, okrenite ih i prebacite u zagrijanu pećnicu te pecite osam minuta. Pomoću termometra provjerite je li meso pečeno na najdebljem dijelu te je li mu temperatura 60°C. Pečene kotlete prebacite na tanjur i prekrijte folijom. U tavu koju ste koristili za pečenje mesa ubacite usitnjenu ljutiku i pecite na srednje jakoj vatri dok ne pusti miris, oko minute. Posložite kriške kruške u tavu i pecite dok ne poprime smeđu boju, po dvije minute sa svake strane. Ulijte sok od jabuke kako biste deglazirali tavu i pecite dok sok ne ispari. Dodajte temeljac i pustite da krčka dok se ne reducira za pola. Dodajte maslac i miješajte nježno dok se ne otopi. Ubacite kratko grančice ružmarina te poslužite s kotletima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:46