Trebat će vam:
75 g maslinovog ulja
100 g javorovog sirupa
2 veća jaja
2 velike zrele banane
60 g mlijeka
1 puna žličica sode bikarbone
1 žličica đumbira u prahu
1 žličica kardamoma u prahu
prstohvat soli
220 glatkog brašna tip 00
160 g svježeg ananasa
70 g badema
Priprema:
U veću posudu stavite ulje i sirup, pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, začine, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Očišćeni ananas narežite na sitne kockice. Bademe lagano tostirajte na suhoj tavi pa usitnite u blenderu. Spojite ananas i bademe s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....