JEDNOSTAVNA SLASTICA

Sočni i meki biskvit od banana, ananasa i badema najslađi je odabir za brzu tortu

 Berislava Picek/Cropix/
Pripremite biskvit, a zatim mu dodajte i jednostavnu kremu pa uživajte u sočnoj torti

Trebat će vam:

75 g maslinovog ulja
100 g javorovog sirupa
2 veća jaja
2 velike zrele banane
60 g mlijeka
1 puna žličica sode bikarbone
1 žličica đumbira u prahu
1 žličica kardamoma u prahu
prstohvat soli
220 glatkog brašna tip 00
160 g svježeg ananasa
70 g badema

Priprema:

U veću posudu stavite ulje i sirup, pa pjenjačom izradite gustu smjesu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i ponovo lagano umutite sastojke. Banane izblendajte potpuno kremasto i dodajte ostatku tekućih sastojaka, kao i mlijeko. U zasebnoj posudi kroz sito prođite sodu, začine, sol i brašno pa izmiješajte s tekućim sastojcima. Očišćeni ananas narežite na sitne kockice. Bademe lagano tostirajte na suhoj tavi pa usitnite u blenderu. Spojite ananas i bademe s ostatkom sastojaka, pa smjesu prebacite u silikonski kalup i pecite u pećnici zagrijanoj na 170° oko 40-45 minuta.

RECEPT ZA KREMU POTRAŽITE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:31