Trebat će vam:
500 g piletine s kostima
1 luk
2 režnja češnjaka
250 ml crnog vina
2 lovorova lista
4 grančice timijana ili 1 žličica suhog timijana
2 grančice ružmarina
1 šaka svježeg peršina
2 konzerve umaka od rajčice s komadićima
2 žlice kapara
1 žlica aceta balsamica
1 šaka maslina bez koštica
300 g sitne tjestenine
300 ml temeljca
Sol i papar
Priprema:
Pećnicu najprije zagrijte na 220 stupnjeva. Piletinu natrljajte soli i paprom i poprskajte maslinovim uljem. Stavite je u posudu i pecite u pećnici oko 20 do 25 minuta. Kada je gotova, izvadite je iz posude, u tavu dodajte još malo ulja pa dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte 5 do 8 minuta ili dok luk ne poprimi zlatnu boju. Dodajte češnjak i pirjajte još minutu. Dodajte vino i pustite da alkohol ispari, a zatim dodajte lovorov list, timijan, ružmarin i peršin te umak od rajčice. Dodajte i temeljac, a zatim i kapare, aceto balsamico, masline i sitnu tjesteninu. Dobro promiješajte i u tavu vratite piletinu tako da strana na kojoj je koža gleda prema gore. Ubacite u pećnicu i pecite dok tjestenina ne omekša, oko 20 minuta. Promiješajte i pustite da odstoji desetak minuta, a prije posluživanja pospite s još malo peršina.
Savjet!
U jelo možete dodati i gljive po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....