BLAGDANSKI STOL

Sočna piletina iz pećnice s narančom, brusnicama i začinskim biljem zadivit će i najzahtjevnije goste

Pečena piletina s brusnicama i narančom je ono jelo koje spaja slatko i slano na nenametljiv način, a cijelu kuhinju ispuni mirisom koji odmah obećava dobar ručak

Pečena piletina s brusnicama i narančom

Trebat će vam:

4 pileća filea ili batka

1 naranča (narezana na ploške)

50 g suhih brusnica

2 češnja češnjaka (zgnječena)

2 žlice maslinova ulja

sol, papar

svježi timijan ili ružmarin

Priprema:

Piletinu začinite solju i paprom, a zatim stavite u posudu za pečenje. Dodajte narezanu naranču, brusnice, zgnječeni češnjak i svježe začinsko bilje, pa sve lagano prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200 °C oko 50-60 minuta, povremeno prelijevajući piletinu vlastitim sokovima kako bi meso ostalo sočno i aromatično. Tijekom pečenja možete povremeno pomicati ploške naranče i brusnice da ravnomjerno omekšaju i puste sok. Kada piletina dobije zlatnu boju i bude potpuno pečena, poslužite ju toplu, zajedno s voćem i umakom koji se stvorio u tepsiji, a po želji dodajte svježe začinsko bilje za dekoraciju i dodatnu aromu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 10:22