Pečena piletina s brusnicama i narančom
Trebat će vam:
4 pileća filea ili batka
1 naranča (narezana na ploške)
50 g suhih brusnica
2 češnja češnjaka (zgnječena)
2 žlice maslinova ulja
sol, papar
svježi timijan ili ružmarin
Priprema:
Piletinu začinite solju i paprom, a zatim stavite u posudu za pečenje. Dodajte narezanu naranču, brusnice, zgnječeni češnjak i svježe začinsko bilje, pa sve lagano prelijte maslinovim uljem. Pecite u pećnici na 200 °C oko 50-60 minuta, povremeno prelijevajući piletinu vlastitim sokovima kako bi meso ostalo sočno i aromatično. Tijekom pečenja možete povremeno pomicati ploške naranče i brusnice da ravnomjerno omekšaju i puste sok. Kada piletina dobije zlatnu boju i bude potpuno pečena, poslužite ju toplu, zajedno s voćem i umakom koji se stvorio u tepsiji, a po želji dodajte svježe začinsko bilje za dekoraciju i dodatnu aromu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....