Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4
Trebat će vam:
1 pakiranje lisnatog tijesta
1 manji luk
2 žlice maslinova ulja
200 g špinata
sol i papar prema ukusu
100 g mozzarelle
100 g dimljenog lososa
2 žlice sezama
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
Luk narežite na kockice i stavite u tavu s maslinovim uljem. Pirjajte dok luk ne postane proziran, zatim dodajte špinat i pirjajte nekoliko minuta. Začinite solju i paprom, pa ostavite sa strane da se ohladi.
Kad se ohladi, dodajte naribanu mozzarellu i umiješajte u smjesu od špinata.
Razvaljajte lisnato tijesto i trećinu prekrijte dimljenim lososom. Preko lososa rasporedite mješavinu špinata i mozzarelle. Sve zarolajte, pritišćući vanjske rubove kako biste zatvorili roladu.
Velikim oštrim nožem režite na kriške širine oko 2-3 cm.
Položite na obložen lim za pečenje, pospite sezamom i pecite 20 minuta dok ne porumene.
Poslužite ih tople ili hladne uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....