LAGANO, A ZASITNO

Smokve, pršut i kozji sir uvijek su dobra kombinacija, ovog puta spojite ih u ljetnoj salati

 Samael334/Getty Images/istockphoto
Iskoristite ljetne plodove kao što su smokve pa napravite ovu ukusnu salatu

Trebat će vam:

šaka oraha

pola manje ljutike

1 žlica bijelog balzamičnog octa

1 žličica meda

sol i papar

2 žlice bučinog ulja

4 velike svježe smokve

150 g rikule

50 g kozjeg sira

40 g pršuta

sjemenke pola nara

Priprema:

Tostirajte orahe u pećnici na 170°C do 10 minuta dok ne zamirišu, miješajući na pola. Ostavite da se ohlade dok radite preljev za salatu. U maloj posudi pomiješajte ljutiku, žlicu octa, med, sol i papar. Polako ulijevajte bučino ulje uz žustro miješanje. Odrežite peteljke smokvi i narežite ih na četvrtine ako su velike, a na pola ako su male. Pomiješajte rikulu s pečenim orasima i polovicom preljeva. Po vrhu salate rasporedite smokve i svaku lagano pokapajte s malo preostalog preljeva. Dodajte komade pršuta. Salatu pospite izmrvljenim kozjim sirom i sjemenkama nara. Po želji salatu dovršite s paprom i soli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. studeni 2024 05:14