Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g zelenih mahuna
- 500 g bijelog dijela cvjetače
- 1 manji poriluk
- 50 g maslaca
- 80 g brašna
- Za bešamel:
- 80 g maslaca
- 1,25 l mlijeka
- sol i bijeli papar
- naribani muškatni oraščić
- 2 žlice ribanca ili nekog topivog sira (možete i više)
Priprema
1. korak
Operite i očistite povrće. Blanširajte ga u slanoj vodi, izvadite u pustite da se ocijedi. Operite poriluk i nasjeckajte na tanke kolutiće. Prodinstajte ga na 50 g maslaca. Pomiješajte ga s blanširanim povrćem.
Savjet: Umjesto cvjetače možete stavite brokulu ili pomiješati pola/pola.
2. korak
U posebnoj posudi rastopite maslac. Umiješajte brašno, pa uz stalno miiješanje pjenjačom dodavajte toplo mlijeko u koje ste dodali sol, muškatni orašćić i papar.
3. korak
Ugrijte pećnicu na 180 °C. Namasite pravokutni oblik za pečenje, pa poslažite povrće. Prelijte bešamelom, pospite sirom i stavite u pećnicu, pa pecite otprilike pola sata.
Savjet: Umjesto cvjetače možete stavite brokulu ili pomiješati pola/pola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....