Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg bundeve
- 500 ml vinskog octa
- 150 ml šećera
- 100 g meda
- 5 listova lovora
- 2 glavice češnjaka
- 1 žličicu cijelih zrna papra
- 1 štapić cimeta
- 1 žličica soli
Priprema
1. korak
Bundevu očistite od kore i narežite na uske kriške. Stavite je u široku zdjelu. Očistite češnjak i režnjeve dodajte u bundevu, pa sve prekrijte vodom. Tako ostavite stajati do sutradan. Sljedeći dan stavite kuhati na laganu vatru.
2. korak
Povremeno probajte bundevu jer se ne smije prekuhati. U međuvremenu u zasebnu zdjelu stavite ocat, šećer, med, lovor, zrna papra cimet i sol. Stavite je na laganu vatru i pustite da zakuha. Kad je bundeva kuhana, pažljivo je vadite i slažite u staklenke zajedno s režnjevima češnjaka. Nemojte prepuniti staklenke, koje nakraju zalijte s prokuhanim octom i začinima. Zatvorite staklenke i stavite ih u pećnicu na 80 °C na otprilike sat vremena da se dodatno pasteriziraju. Staklenke treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....