Trebat će vam:
2 kg mesa od buče (bez kore i koštica) 1,5 kg šećera 1 limun 2 vrećice vanilin šećera |
Meso buče narežite na kockice i u zdjelu stavljajte red šećera, red buče. Ostavite da odstoji dva sata. Kuhajte na srednje jako vatri povremeno skidajući pjenu. Na polovici kuhanja, kad se buča počne raspadati, dodajte limunov sok i vanilin šećer. Nastavite kuhati, a pekmez je gotov kad se smjesa na hladnom tanjuriću ne slijeva, nego se nabora. Staklenke operite i stavite u pećnicu na 90 stupnjeva da se steriliziraju. Vrući pekmez stavljajte u vruće staklenke, zatvorite ih i okrenite na poklopac. Tako neka stoje petnaestak minuta, pa ih vratite u pravi položaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....