Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 4 čili paprike
- 5 režnjeva češnjaka
- 2,5 dcl jabučnog octa
- 250 g šećera
- 4 žličice soli
- 2 žlice škrobnog brašna
- 4 žlice vode
Priprema
1. korak
Očistite i nasjeckajte paprike (pola jedne narežite na uske trakice i ostavite sa strane). čistite češnjak. Paprike, češnjak, ocat, šećer, sol i vodu stavite u blender i dobro usitnite. Prebacite u zdjelu, dodajte trakice od čili paprika pa pustite na laganoj vatri da zakipi. Povremeno miješajte.
2. korak
Neka se kuha otprilike 5 minuta. U međuvremenu škrobno brašno pomiješajte s vodom (pazite da ne ostanu grudice) pa ulijte uz stalno miješanje u vrelu smjesu. Kuhajte još dok se smjesa ne zgusne. Punite je u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....