Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 2,5 kg krastavaca
- 2 žličice soli
- 5 žličica soli
- 4 grančice cvjetova kopra
- 8 lovorovih listova
- 2 glavice crvenog luka
- 250 ml bijelog vinskog octa
- 250 ml bijelog vina
- 100 g šećera
- 1 žlicu zrna gorušice
Priprema
1. korak
Krastavce očistite i dobro operite uz pomoć mekane četkice da odstranite svu nečistoću. Očistite luk i narežite ga na tanke kriške. Izrežite krastavce na kriške, pa zajedno s lukom prelijte posoljenom vodom i ostavite stajati u hladnjaku preko noći.
2. korak
Sutradan ih dobro ih ocijedite. Slažite ih u dobro oprane i osušene staklenke, tako da između stavljate lovor, zrna gorušice, cvjetove kopra te lovorove listove. U posudu ulijte bijelo vino, 750 ml vode, ocat, sol i šećer. Zakuhajte do vrenja pa prelijte preko krastavaca. Staklenke dobro zatvorite i stavite ih u pećnicu pa ostavite stajati sat vremena na 80 °C. Čuvajte ih na hladnom i tamnom mjestu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....