Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 8 manjih komada komorača
- 1 žličica soli
- žličica sjemenki komorača
- žlica crvenog papra
- 250 ml maslinovog ulja
- 100 ml jabučnog octa
- 3-4 listića lovora
Priprema
1. korak
Plodove komorača dobro očistite. Poslažite ih u dublju posudu i prelijte vodom da budu pokriveni te posolite i dodajte ocat, papar i listove lovora. Kuhajte ih pazeći da ostanu hrskavi. Izvadite ih i dobro ocijedite. Poslažite ih u oprane i dobro osušene, te u pećnici ugrijane staklenke, tako da stavljate i zrna papra te lovorove listove. Zalijte tekućinom u kojoj su se kuhali. Potom do kraja prelijte maslinovim uljem. Dobro zatvorite staklenke i stavite ih u pećnicu na 80 °C otprilike sat vremena da se dodatno pasteriziraju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....