RECEPTURE I TRIKOVI

SLATKI RECEPTI: Jede nam se nešto slatko pa smo recepture za impresivne slastice ukrali od mladih hrvatskih slastičarskih nada!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jede nam se nešto slatko

Provjerene recepture i trikove ponajboljih hrvatskih mladih slastičara

Kolač iz jedne posude po receptu Lucije Tomašić

Ova mlada slastičarka svoju kulinarsku avanturu započela je u Dubrovniku kojeg je ubrzo zamijenila londonskom adresom da bi se potom okušala u Zagrebu. Završila je prestižnu školu Le Cordon Bleu, dodatno ispeglala svoj zanat u restoranu Alyn Williams *, poznatoj slastičarnici Petre Jelenić - Mak na konac, u dubrovačkom nositelju Michelinove zvjezdice - Restoranu 360, Staroj lozi, Sesameu i brojnim radionicama.

Charlotte od šumskog voća Marije Gudelj

Rijetki su sretnici koji za životnu profesiju imaju posao koji vole, koji su priželjkivali cijelog života. Među njima je slastičarka Marija Gudelj koja se uvjerila da čarobna formula za takav životni uspjeh jednostavno ne postoji, bitno je slijediti svoje srce i biti uporan.

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Zagreb, 250417. Slasticarka Marija Gudelj sa vocnim kolacima. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Čokoladni tart s kaduljom

Jeste li upoznali Miju? Ako niste dosad, onda svakako morate. Slastičarnica, odnosno Meet Mia brunch and cake bar nalazi se u zagrebačkoj Vlaškoj 43, a otvorena je krajem 2015. godine. Zahvaljujući strastvenom foodieju, vlasnici Miji Salman, koja se prilikom razmjene studenata u Francuskoj na Neoma Business Schoolu zaljubila u francusku kulinarsku tradiciju, niti trenutak se nije prepustila svakodnevici.

Zagreb, 260418. Vlasnica slasticarnice i idejni kreator slastica Mia Salman napravila je 4 proljetna tarta samo za citatje Dobre hrane. Tart s malinama; tart s borovnicama; cokoladni tart i tart s jagodama. Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Zagreb, 260418. Vlasnica slasticarnice i idejni kreator slastica Mia Salman napravila je 4 proljetna tarta samo za citatje Dobre hrane. Tart s malinama; tart s borovnicama; cokoladni tart i tart s jagodama. Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Zagrebačka torta Petre Jelenić

Ova mlada talentirana žena ne može a da ne radi, odmara vrlo rijetko, a i tada razmišlja o poslu. To je tako kad nešto voliš, a oni koji vole njezine kolače to mogu razumjeti. Naprosto, nakačiš se i gotovo! Bilo da je riječ o nečem čokoladnom, voćnom, kremastom, sočnom, hrskavom... nebitno, u Petrine slastice se zaljubiš na prvu.

Meringue sa sladoledom od limete i gelom od citrusa od limuna

Nestrpljiv po svojoj naravi, ali istodobno totalni perfekcionist, što može zvučati kao oksimoron, ovaj čovjek s milijun ideja u glavi konačno je našao prostor gdje može kreirati slastice baš kako on želi.

Zagreb 150317. Mladi slasticar Robert Hromaric nakon zavrsene slasticarske skole Ferrandi u Parizu vodi slastice u restoranu Time u Zagrebu. Napravio je nekoliko svojih autorskih slastice za nadolazece blagdane. Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Zagreb, 140219. Trg Petra Petretica. Slasticarnica Le Kolac. Na fotografiji: Robert Hromalic, slasticar i vlasnik. Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 04:28