OKUS DOMA

Slatki pohani kruh nikada nije bio mekši i aromatičniji, donosimo omiljeni zimski recept koji će vas vratiti u djetinjstvo

Baš smo se zaželjeli slatke verzije pohanog kruha koji će zamirisati poput prave zimske idile

Miris pohanog kruha mnoge vraća u djetinjstvo kada su bake i mame spašavale stari kruh tako što bi ga umočile u smjesu od jaja i mlijeka pa ga ispohale.

image
Lauri Patterson/Getty Images/istockphoto

Danas se on nerijetko puni sirom, šunkom i ostalim slanim dodacima, a mi smo se baš zaželjeli slatke verzije pohanog kruha koji će zamirisati poput prave zimske idile. Cimet i vanilija glavni su igrači u ovoj igri šećera i jela koja nas vraćaju u djetinjstvo. A evo kako ga već danas možete napraviti.

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

POHANI KRUH S VANILIJOM I CIMETOM

Trebat će vam:
6-8 kriški kruha (najbolje starog barem dva dana)
2-3 jaja
250 ml mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
naribana korica limuna
prstohvat soli
75 g maslaca

Za posipanje:
šećer u prahu
cimet (po želji)

Priprema:
Umutite jaja u većoj posudi. Dodajte prstohvat soli, smeđi šećer, cimet, ekstrakt vanilije i limunovu koricu pa sve kratko promiješajte. Ulijte mlijeko i dobro sjedinite smjesu. Svaku krišku kruha umočite u pripremljenu tekućinu, pazeći da se dobro natopi s obje strane. Na tavi srednje veličine rastopite maslac na umjerenoj vatri pa pržite natopljeni kruh otprilike 2-3 minute s obje strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Gotove kriške stavite na tanjur obložen papirnatim ubrusom da se ukloni višak masnoće. Nakon nekoliko minuta uklonite papir i pospite šećerom u prahu. Po želji, dodajte još cimeta za dodatnu aromu. Poslužite dok je toplo.

image
Nuture/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 11:20