MALI TRIKOVI

Slasnu pohanu piletinu ovog puta napravite s tek nekoliko kapi ulja, evo kako

 Deposit Photos/
Pohana piletina iz pećnice može biti hrskava i slasna, dodajte joj kockicu maslaca ili malo maslinova ulja

Trebat će vam:

500 g otkoštene piletine (ili više, prema potrebi)

4 jaja

250 g krušnih mrvica

200 g brašna

100 g maslaca ili maslinova ulja

Sol i papar

Priprema:

Meso dobro osušite, posolite i popaprite. Jaja zamutite s malo soli. Meso najprije uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u krušne mrvice. Rasporedite meso po papiru za pečenje i na svaki komad dodajte kockicu maslaca ili kap, dvije ulja. Pecite na 190 °C oko 20 minuta, izvadite, okrenite i, ako je potrebno, dodajte još malo maslaca ili ulja na drugu stranu. Pecite još 20 minuta i poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. prosinac 2024 15:50