Trebat će vam:
250 gr kozica
50 gr mljevene svinjske potrbušine/vratine
1 žličica soli
2 cm naribanog đumbira
1 mladi luk, nasjeckan
1 žličica gustina
1 žličica šećera
50 ml sezamova ulja
mljeveni papar, sol
Priprema:
Tijesto napravite prema receptu za tijesto za gyoze ili koristite gotovo wonton tijesto. Kozice posolite, izmasirajte sol rukama da se dobro oblože i pustite da stoje 5 minuta. Zatim ih dobro isperite, osušite kuhinjskim papirom i nasjeckajte, neka budu veličine kikirikija. Stavite u zdjelu i dodajte ostale sastojke. Dobro izmiješajte štapićima kružno, a zatim stavite sezamovo ulje i gustin tek toliko da poveže smjesu, kako ne bi bila previše kremasta. Nadjev stavite u sredinu tijesta i pritišćite sa svake strane tako da ostane otvoren. Na dno posude za parenje stavite papir za pečenje i po njemu rasporedite oblikovani shu mai. Poklopite i kuhajte na pari 7 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....