Jedino bolje od nedjeljnog ručka, kada su na meniju mlinci, pohanci ili kakvo drugo slasno jelo kojim sam tog trena zaluđena, može biti samo doručak vikendom. U pitanju su, dakle, obroci kojima pristupam prilično ozbiljno i za koje mi ne treba poseban povod, osim možda slobodnog i opuštenog jutra vikendom. Taman dovoljno za mini slavlje.
U ovom slučaju, u glavnoj je ulozi jedan predobar subotnji doručak nakon kojeg mi nije bio potreban ručak, a skoro ni večera. Kremasti špinat napravila sam u doslovno dvije minute, bez brašna i maslaca, samo s kiselim vrhnjem, a zatim sam ga poslužila uz mozzarellu i poširano jaje. Ako se bojite poširanja, ispecite ga na oko, bit će (gotovo) jednako ukusno.
Bitno je samo da žumanjak poteče i stvori fini, zlatni umak. Sve dodatno začinite svježim začinskim biljem, u mom slučaju to je bio kopar koji sam tog jutra kupila na tržnici, i uživajte u slasnom doručku koji će zbog puno zelene boje izgledati zdravije nego što je. I to je sasvim dovoljan razlog da mu se vratite već idućeg vikenda.
SJAJAN TRIK: EVO KAKO LAKO NAPRAVITI POŠIRANO JAJE KOJE USPJEVA SVAKI PUT!
Kremasti špinat s jajima za doručak
- 2 kriške kruha
- 3 šake špinata
- 2 žlice vrhnja
- 2 mlada luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 jaja
- 100 g mozzarelle
- svježi kopar
- ocat za poširanje
- sol i papar
Priprema:
Kruh premažite maslinovim uljem i tostirajte na suhoj tavi. Prebacite ga na tanjur, a na istoj tavi zagrijte malo ulja, dodajte protisnuti češnjak, a odmah zatim i jedan sitno sjeckani mladi luk. Dodajte špinat koji ste oprali i nasjeckali na komadiće. Pirjajte minutu i dodajte vrhnje. Začinite polovicom sitno sjeckanog kopra, soli i paprom, pomiješajte i maknite s vatre. Jaje poširajte. Drugi mladi luk nasjeckajte na sitno. Na kruh stavite kremasti špinat, dodajte mozzarellu koju ste usitnili, poširana jaja, pospite mladim lukom, preostalim koprom, soli i paprom. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....