RADIMO TIRAMISU

Skuhajte kavu i napravite ovu jednostavnu varijantu omiljenog talijanskog slatkog klasika

 Marko Miscevic/Cropix
U slučaju da izbjegavate kreme s jajima, okušajte se u pripremi ove, jednostavnije varijante tiramisua

Tiramisu obožavamo iz nekoliko očitih razloga. Naime, priprema ne zahtijeva pečenje, radi se u jednoj posudi i za slaganje nisu potrebne baš nikakve potrebne vještine. Iz posude se može vaditi žlicom i, jednom kada ga kušate, jednostavno više ne marite za izgled. Iako se po originalnom receptu piškote premazuju kremom od jaja, mi smo se ovog puta odlučili na jednostavniju varijantu, onu za koju će vam trebati kvalitetan mascarpone sir, rum ili amaretto te vrhnje za šlag. Na kraju, skuhajte kavu, pripremite kakao i piškote i bacite se na posao, tiramisu je savršen vikend kolač.

Trebat će vam:

250 g piškota

200 ml crne kave

100 ml ruma ili amaretta

100 g šećera u prahu

250 ml vrhnja za šlag

250 g mascarpone sira

2 žlice kakaa

Priprema:

Skuhajte kavu i pustite da se ohladi. U posudu stavite mascarpone sir i šećer i dobro ručno izmiješajte. U veću posudu za miksanje ulijte slatko vrhnje i istucite čvrsti šlag. Na kraju u šlag umiješajte mascarpone sa šećerom. U ohlađenu kavu dodajte rum ili amaretto. Piškote kratko umočite u kavu i slažite po dnu posude. Prelijte polovicom kreme. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Slasticu ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja kolač pospite kakaom. Gostima poslužite izravno iz hladnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 11:05