Ima nešto čarobno u pripremanju zimnice, pogotovo ako je spremate od domaćeg povrća i voća. Dok ljeti uživamo u punim i svježim okusima, voljeli bismo i zimi osjetiti barem dašak esencije tih plodova. Daleko najdraža namirnica mi je rajčica i njezina me svestranost inspirira.
Ove godine odlučila sam se za nekoliko varijanti zimnice s rajčicom, a jedna od najdražih mi je domaći ketchup. Uvijek volim imati i nekoliko bočica čiste pasirane rajčice, a dodatkom drugih aroma dobiva se odličan začin kao dodatak drugim jelima ili kao samostalni umak koji se može jesti u mnogim kombinacijama.
Osim recepta za ketchup kako ga ja radim, pokazat ću vam na koje još načine možete upotrijebiti ovaj svestrani crveni umak, a da pritom zaintrigirate i dječja nepca. "Brza hrana" ne mora nužno biti i loša, jer sve u što uložimo svoje vrijeme i trud višestruko nam se vrati ako ostanemo dosljedni i strpljivi.
Umjesto klasičnog tijesta, pizzu možete raditi i od tikvica, polpetice se ne moraju peći u dubokom ulju, nego u pećnici, a dodate li malo vode u ovaj ketchup, dobit ćete izvrsnu juhu koja će zadovoljiti i najizbirljivije male i velike gurmane.
Stižu recepti u nastavku!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....