Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Punjenje i posipanje:
- kore za štrudlu
- 4 kruške
- malo cimeta u prahu
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 limun
- listići badema
- Creme Anglaise:
- 125 g vrhnja za kuhanje
- 2 dcl samostanskog piva
- 30 g šećera
- 50 g žumanjka
- 1 mahuna vanilije
Priprema
1. korak
Sastojke za shake & bake smjesu pomiješamo. Kruške ogulimo, narežemo na kocke i začinimo cimetom, smeđim šećerom i sokom limuna. Na koru za štrudlu namažemo shake & bake smjesu, dodamo narezanu krušku i zamotamo. Premažemo rastopljenim maslacem i pečemo na 180 stupnjeva, oko pola sata do 45 minuta.
2. korak
Za Creme Anglaise zakuhamo vrhnje, mahunu vanilije i samostansko pivo. Umak ulijemo u smjesu šećera i žumanjka. Ponovno stavimo kuhati da temperatura dosegne 85 stupnjeva.
3. korak
Listiće badema prepržimo na tavi bez masnoće, da dobiju zlatno-žutu boju, i posipamo ih po gotovom desertu.
Shake & bake smjesa: isti omjer oštrog brašna, jaja, rastopljenog maslaca, vrhnja za kuhanje
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....