TOP 5 RECEPATA

Sezona rolica je otvorena: punimo ih cimetom, omiljenim voćem, lješnjacima, čokoladom i pizza nadjevom

Izdvojili smo pet provjerenih recepata za omiljene zalogaje od dizanog tijesta. Sada je vrijeme da zamijesite tijesto i upalite pećnicu...

Jesen je i kalendarski stigla i preko noći društvene mreže preplavile su fotografije primamljivih cimet rolica. Napravili smo ih već i sami, jer kako bismo uopće mogli propustiti miris cimeta i toplog dizanog tijesta na prve kišne dane? U potrazi za provjereno dobrim receptom naišli smo i na nekoliko drugih slatkih i slanih favorita.

Ipak, bit ćemo pošteni i s vama najprije podijeliti recept za baš te, najmekše cimet rolice koje smo do sada isprobali, a napravila ih je naša suradnica Slavica Šagolj. Odmah smo je zamolili za recept i od tada ih radimo samo na njezin način, a isto savjetujemo i vama. Meke su, sočne, bogate nadjevom, a kremasti premaz od sira svidio se čak i onima koji inače izbjegavaju slatki sir.

RECEPT ZA NAJBOLJE CIMET ROLICE

image
Berislava Picek/

Dok još ima svježeg voća, razmislite i o tome da napravite rolice s borovnicama ili drugim bobičastim voćem. Koristiti možete i smrznute plodove, no u tom ih slučaju prije svega dobro osušite. Osim svježeg ili smrznutog voća, koristiti možete i sušeno. Dobra ideja bit će upravo sušene smokve koje možete upariti s desertnim vinom pa napraviti bogato punjenje, a zatim i preljev od svježih smokava, oraha, pistacija, vanilije i mlijeka. Recepte potražite u nastavku.

ROLICE S BOROVNICAMA

image
Lidija Lončarić/

ROLICE SA SMOKVAMA

image
Berislava Picek/Cropix

Za one koji uvijek radije biraju čokoladne nadjeve, dobra ideja mogu biti i nešto drugačije rolice s omiljenim namazom. Osim gotovog namaza, uvijek možete koristiti i onaj koji ste napravili sami od datulja, kakaa i lješnjaka, a za dodatnu hrskavost, rolice posipajte sjeckanim lješnjacima. Bit će još bogatiji i ukusniji.

ROLICE S ČOKOLADOM I LJEŠNJACIMA

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Na kraju, donosimo vam i recept za slane pizza rolice s kojima nema greške. Dobra su opcija kada vas iz hladnjaka gledaju ostaci s kakve slavljeničke plate ili, jednostavno, kada se zaželite toplog domaćeg peciva, a pri ruci imate tek nekoliko namirnica.

SLANE PIZZA ROLICE

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:58