RUČAK U 30 MINUTA

Sezona je tikvica, napravite ovu jednostavnu lisnatu pitu sa sirom, češnjakom i limunom

 Deposit Photos/
Koristite već gotovo lisnato tijesto i za pripremu ovog jela trebat će vam tek 10-ak minuta

Trebat će vam:

2 komada lisnatog tijesta

250 g ricotte

1 jaje

2 tikvice

2 režnja češnjaka

1 ekološki limun (zbog korice)

3-4 žlice parmezana i feta sira (po želji)

Začinsko bilje (kopar ili bosiljak)

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice narežite na ploške, posolite i pustite da stoje 20-ak minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih kratko ispecite sa svake strane na maslinovu ulju, dok ne poprime boju. U posudi pomiješajte ricottu, jaja, začinsko bilje po želji, sol, papar, malo muškatnog oraščića i limunove korice, sir po želji i protisnuti češnjak. Lisnata tijesta odmotajte i premažite ih dobivenom kremom, a na vrh stavite tikvice i sve zajedno pospite s još malo parmezana ili feta sira. Pecite 30-40 minuta ili dok tijesto nije u potpunosti pečeno. Poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 12:39