Trebat će vam:
2 komada lisnatog tijesta
250 g ricotte
1 jaje
2 tikvice
2 režnja češnjaka
1 ekološki limun (zbog korice)
3-4 žlice parmezana i feta sira (po želji)
Začinsko bilje (kopar ili bosiljak)
Sol i papar
Maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice narežite na ploške, posolite i pustite da stoje 20-ak minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih kratko ispecite sa svake strane na maslinovu ulju, dok ne poprime boju. U posudi pomiješajte ricottu, jaja, začinsko bilje po želji, sol, papar, malo muškatnog oraščića i limunove korice, sir po želji i protisnuti češnjak. Lisnata tijesta odmotajte i premažite ih dobivenom kremom, a na vrh stavite tikvice i sve zajedno pospite s još malo parmezana ili feta sira. Pecite 30-40 minuta ili dok tijesto nije u potpunosti pečeno. Poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....