RUČAK ZA SVAKI DAN

Sezona je medvjeđeg luka, napravite ovu gustu, zasitnu i jednostavnu zelenu juhu s grahom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Ako želite pojačati okus srijemuša, prije miksanja u blender dodajte još par svježih listova

Trebat će vam:

0,5 dl maslinova ulja
veći stručak srijemuša
200-300 g kuhanoga bijeloga graha
1 l temeljca (pilećeg ili drugog)
sol
kiselo vrhnje i stari kruh za serviranje

Priprema:

Ugrubo narežite srijemuš i bacite ga u tavu na zagrijano ulje. Čim uvene, dodajte grah i podlijte temeljcem. Pustite da se kuha desetak minuta. Izmiksajte sve u blenderu u glatku kremu. Začinite. Na tavi zapecite kockice starog kruha pokapane maslinovim uljem. Juhu servirajte s kiselim vrhnjem i prepečenim kruhom. Jačinu okusa prilagodite svojim željama. Ako želite pojačati okus srijemuša, prije miksanja u blender dodajte još par svježih listova, a ako ga želite ublažiti, dodajte više graha ili jedan mali krumpir narezan na kockice odmah na početku kuhanja.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 03:53