KREMASTI KOLAČ

SEX IN THE PAN: "Stvarno ne znam otkud seks u nazivu ove slastice, ali kad god se u većem društvu okupljamo oko stola, radimo ovaj kolač!"

 Marko Miscevic / CROPIX
"Stvarno ne znam otkud seks u nazivu ove slastice"

Kako je moja mama dok smo živjeli u Kanadi, bogu iza nogu, prigrlila i neke druge recepte, tako je u našu kuću ušao i ovaj, Sex in a Pan. Nije to ni Kanađanima neka tradicija, nego nešto novo, ali kad god bismo se u većem društvu okupljali oko stola, tu je bio i taj kolač.

300 g Digestive keksa (mljevenih)
30 g rastopljenog maslaca
175 g Philadelphia krem-sira
1 šalica šećera u prahu
1 šalica vrhnja za šlag (istučenog u šlag)

Za čokoladni puding:

600 ml mlijeka
100 g čokolade u prahu
50 g gustina
200 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije

Za puding od vanilije:

600 ml mlijeka
4 žlice ekstrakta vanilije
200 g šećera
50 g gustina

Samobor, 271119
Petra Jelinic, Priska Thuring i Mirena Skaric predstavljaju po tri recepta bozicnih kolaca. 
Na fotografiji: Priska Thuring.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miscevic / CROPIX

Sve sastojke za čokoladni puding i puding od vanilije skuhati dok se ne zgusnu u konzistenciju pudinga. Napraviti bazu od keksa i maslaca i utisnuti na dno posude. Krem-sir pomiješati sa šlagom i šećerom u prahu te namazati po keksima. Puding od vanilije još topao preliti preko krem-sira i ostaviti pet minuta u hladnjaku. Potom dodati čokoladni puding i vratiti u hladnjak (najbolje napraviti dan prije). Po želji ukrasiti šlagom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. listopad 2024 14:59