SENDVIČ ZA RUČAK

Sendvič može biti zdrav i kvalitetan obrok, ova 3 jesenska obožavat će čak i najveći izbirljivci

 Berislava Picek/Cropix/
Naša suradnica Nastasja Chiara Petrić pripremila je tri brza, zdrava sendviča s jesenskim namirnicama

Mislite li da sendvič može biti cjeloviti obrok? Ako pitate mene, reći ću - definitivno, da! Kako smo osunčano ušli u jesensko razdoblje, bilo je prigodno pripremiti takve sendviče, od šarenih jesenskih sastojaka. Inače, obožavam ljeto i namirnice kojim obiluje, no ima nešto jako utješno, toplo i zadovoljavajuće u bojama voća i povrća kojim nas jesen obogaćuje. Apsolutno sve namirnice obojene svim nijansama žute, narančaste, preko crvene i smeđe napravit će nutritivno bogate obroke, a složene u sendviče, svidjet će se svakom djetetu.

Tostiranom sendviču od sira dodajte buču i poslužite ga s preukusnom i šarenom salatom od pečene buče, feta sira i suncokretovih sjemenki.

TOPLI SENDVIČ S BUČOM I SIROM

image
Berislava Picek/Cropix/

Humus je dobio novo ruho i kao da se stopio s okusom ajvara uz dodatak sušenih rajčica, a za dodatnu zasitnost poslužen je na pohanom suncokretovu kruhu i s čipsom od slanutka koji je dobro pojačati azijskim začinima.

SENDVIČ S NAMAZOM OD SLANUTKA I PEČENIH PAPRIKA NA POHANOM KRUHU

image
Berislava Picek/Cropix/

U obliku sendviča možete pripremiti i mali desert, i to od palačinki koje su napravljene od jabuka, te isto tako punjene pečenim jabukama s cimetom, javorovim sirupom i nekoliko kapi limunova soka. Uz ovo fino jelo poslužite pregršt narezanog sezonskog voća koje će svojim bojama i lijepim oblicima pokazati djeci da smo ušli u jedno od najboljih razdoblja godine.

SLATKI SENDVIČ S JABUKAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:44