Trebat će vam:
998 g vode
10 g suhog estragona
480 g limunova soka
336 g šećera
156 g dekstroze
100 g inulina
20 g neutro stabilizatora
Priprema:
Potopite suhi estragon u vodi preko noći pa procijedite vodu. Pomiješajte infuziranu vodu, šećere i neutro stabilizator u loncu pa zagrijavajte mješavinu na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Nastavite zagrijavati sve dok se dobiveni šećerni sirup ne zgusne do konzistencije bjelanjka. Dodajte limunov sok te dobro izmiksajte. Skinite s vatre pa uz miješanje pustite da se smjesa ohladi do sobne temperature. Stavite u zamrzivač na sat vremena pa zatim izvadite van, stavite u ledenu kupku i miješajte da razbijete kristaliće leda. Vratite u zamrzivač pa za 20 minuta ponovno izvadite, stavite u ledenu kupku i miksajte. Ponovite postupak pet do šest puta pa prije posluživanja stavite još kratko u zamrzivač.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....