Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 8
Sastojci
- 16 krumpira
- 2 žlice bijelog brašna
- 140 g svinjske masti
- 3 žlice suncokretovog ili biljnog ulja
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Ogulite krumpire i prerežite ih na pola. Ako su jako veliki prerežite ih na četvrtine, a ako su jako mali ostavite ih cijele. Ubacite ih u lonac, napunite ga vodom i držite ga na vatri dok voda ne proključa. Kada voda proključa kuhajte krumpir točno 2 minute. Ocijedite ga i u cjedilu ga malo protresite postepeno dodajući brašno.
2. korak
Veliki lim za pečenje u koji ste stavili ulje i mast zagrijte na visokoj temperaturi. Kada mast i ulje počnu cvrčati, pažljivo ubacite krumpir.
3. korak
Pecite ga 20 minuta. Izvadite ga iz pećnice i pažljivo ga preokrenite te ga pecite još 20 minuta. Nakon tih 20 minuta opet ga izvadite van, preokrenite te pecite završnih 20 minuta. Izvadite ga van i poslužite svoj savršeni pečeni krumpir.
jednostavan recept za ukusan krumpir.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....