Savršeno pečen krumpir

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 16 krumpira
  • 2 žlice bijelog brašna
  • 140 g svinjske masti
  • 3 žlice suncokretovog ili biljnog ulja

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Ogulite krumpire i prerežite ih na pola. Ako su jako veliki prerežite ih na četvrtine, a ako su jako mali ostavite ih cijele. Ubacite ih u lonac, napunite ga vodom i držite ga na vatri dok voda ne proključa. Kada voda proključa kuhajte krumpir točno 2 minute. Ocijedite ga i u cjedilu ga malo protresite postepeno dodajući brašno.

2. korak

Veliki lim za pečenje u koji ste stavili ulje i mast zagrijte na visokoj temperaturi. Kada mast i ulje počnu cvrčati, pažljivo ubacite krumpir.

3. korak

Pecite ga 20 minuta. Izvadite ga iz pećnice i pažljivo ga preokrenite te ga pecite još 20 minuta. Nakon tih 20 minuta opet ga izvadite van, preokrenite te pecite završnih 20 minuta. Izvadite ga van i poslužite svoj savršeni pečeni krumpir.

jednostavan recept za ukusan krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 13:50