U kombinaciji s omiljenim začinima i dodacima, ovo je recept koji će postati vaš omiljeni klasik
Trebat će vam:
500 g njoka
3 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
400 g pelata ili pasirane rajčice
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g cherry rajčica
100 g baby špinata
150 g mozzarelle
50 g naribanog parmezana (opcionalno)
sol i papar prema ukusu
prstohvat suhog origana ili bosiljka
Priprema:
U velikom loncu zakuhajte vodu s malo soli. Kuhajte njoke prema uputama na pakiranju dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih i ostavite sa strane. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pirjajte dok ne zamiriše. Umiješajte pelate ili pasiranu rajčicu i kuhajte 10 minuta da se umak malo reducira. Dodajte vrhnje za kuhanje, sol, papar i prstohvat origana ili bosiljka. Promiješajte i pustite da se krčka još 5 minuta. U umak dodajte cherry rajčice i baby špinat pa kuhajte još 2 - 3 minute. Dodajte kuhane njoke i lagano ih promiješajte kako bi se obložili umakom. Ubacite komadiće mozzarelle i lagano promiješajte. Pustite da se sir malo otopi, a zatim poslužite. Pospite parmezanom po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....