Šareni tanjur s graškom

Soup with small pasta, vegetables and pieces of meat in a ceramic bowl on a wooden surface

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 šalica kukuruza
  • 200 g mahuna
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 velika svježa paprika
  • 200 g pureće šunke
  • 1 šalica graška
  • 1/2 glavice luka

Priprema

1. korak

Mahune i mrkvu narezati na komadiće pa skuhati u vodi. Ocijedite pa dodajte kukuruz i začine. Na masnoći popržiti usitnjeni luk, češnjak i pureću šunku narezanu na rezance, dodati narezanu svježu papriku i dalje pržiti dok ona malo ne omekaša, a zatim dodati ostalo kuhano povrće. Sve zajedno pirjati istovremeno podlijevajući vodom.

2. korak

Na kraju zaliti jednom žlicom balzamičnog octa, po potrebi dodati još začina i poslužiti kao lagani ručak ili večeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 22:39