Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 6 – 8
Sastojci
- Za 10 kilograma:
- 7 kg svinjskog buta
- 2 kg špeka
- 1 kg junećeg mesa
- svježe mljeveni papar
- češnjak
- ljuti feferoni
- 1 dcl crnog vina
- 220 g soli
- 20 g svježe mljevenog papara
- 10 g mljevenih ljutih fefeorna
- 1 glavica češnjaka, skuhana i iscijeđena
Priprema
1. korak
Svinjetina se melje na rupu od 10 mm, slanina na 6 mm, a junetina na 3 mm i to
dva puta. U smjesu dodati vino, sol, papar, feferone i češnjak. Dobro promiješati dok
smjesa ne postane kompaktna pa ostaviti na hladnom. Drugi dan premiješati i puniti
u svinjsko crijevo promjera 32 – 34 milimetara. Potrebno je lagano dimiti tri dana, po
dva lagana dima dnevno. Prije dimljenja poželjno je da se crijevo posuši.