Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g tjestenine oblika po želji
- 1 konzerva tunjevine u salamuri
- 1 šalica crnih maslina
- 1 šalice zelenih maslina
- 150 g cherry rajčica
- 1 manju glavicu luka
- 2 žlice limunova soka
- 2 žlice maslinova ulja
- svježeg bosiljka
- sol, papar
Priprema
1. korak
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputi proizvođača, isperite je hladnom vodom i pustite da se do kraja ohladi. Iz maslina izvadite koštice. Sitno nasjeckajte luk. Rajčice narežite na komadiće, nasjeckajte bosiljak. Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna. Pomiješajte tjesteninu s ostalim sastojcima i ocijeđenom tunjevinom. Prelijte maslinovim uljem i sokom limuna. Posolite, popaprite i posipajte nasjeckanim listićima bosiljka.
Savjet: Navedene sastojke možete pomiješati i zapeći ih u pećnici s naribanim sirom i preliti sve bešamel umakom da bude sočnije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....