Salata s tjesteninom, tunjevinom i rajčicom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 250 g tjestenine oblika po želji
  • 1 konzerva tunjevine u salamuri
  • 1 šalica crnih maslina
  • 1 šalice zelenih maslina
  • 150 g cherry rajčica
  • 1 manju glavicu luka
  • 2 žlice limunova soka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • svježeg bosiljka
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputi proizvođača, isperite je hladnom vodom i pustite da se do kraja ohladi. Iz maslina izvadite koštice. Sitno nasjeckajte luk. Rajčice narežite na komadiće, nasjeckajte bosiljak. Pomiješajte maslinovo ulje i sok limuna. Pomiješajte tjesteninu s ostalim sastojcima i ocijeđenom tunjevinom. Prelijte maslinovim uljem i sokom limuna. Posolite, popaprite i posipajte nasjeckanim listićima bosiljka.

Savjet: Navedene sastojke možete pomiješati i zapeći ih u pećnici s naribanim sirom i preliti sve bešamel umakom da bude sočnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 15:00