KAD JE VRUĆE...

Salata s hobotnicom i sitnom tjesteninom pravi je ljetni hit, evo kako je napraviti

 Gorchittza2012/Getty Images/istockphoto
Kad temperature porastu iznad 25 stupnjeva, ostavljamo teška mesna jela i za ručak radimo lagane salate

Trebat će vam:

hobotnica

sitna tjestenina po želji

2 luka

100 ml octa

200 ml vode

1 žličica šećera

1 žličica soli

1 šaka maslina

3 žlice kapara

1 veća rajčica

2 mlada luka

peršin i drugo začinsko bilje

limun

maslinovo ulje

Priprema:

Hobotnicu skuhajte i narežite na komadiće. Tjesteninu također skuhajte. Dok se kuhaju, u lončiću zagrijte ocat, vodu, sol i šećer i dobivenom mješavinom prelijte luk koji ste nasjeckali na kolutiće i stavili u staklenku. Pustite da stoji sat vremena kako bi se ukiselio. U veliku zdjelu ubacite hobotnicu i tjesteninu, dodajte sitno sjeckanu rajčicu, kapare i masline. Dodajte ukiseljeni luk i sitno sjeckani mladi luk, začinite sitno sjeckanim peršinom i drugim začinskim biljem po želji, limunovim sokom i maslinovim uljem i poslužite ohlađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 08:00