Salata od pečene puretine, brusnica, nara i lješnjaka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 450 g pečene puretine
  • 1 šačica mljevenih orašastih plodova
  • 1 šačica sušenih brusnica
  • stručak metvice
  • 1 jušna žlica
  • 1 chilli papričica
  • 1 ocijeđena klementina
  • 1 ocijeđena limeta
  • 1 nar
  • maslinovo ulje
  • rikula

Priprema

1. korak

Na malo maslinovog ulja prepržiti pečenu piletinu. Nakon nekoliko minuta dodati mljevene orašaste plodove, chilli papričicu narezanu na komadiće i sušene brusnice te sve zajedno pustiti na laganoj vatri oko 2 minute. Po želji možete dodati i 1 jušnu žlicu meda.

2. korak

Na rikulu položiti preprženu piletinu, orašaste plodove, brusnice i dodati svježe listiće mente. Pomiješati sok ocjeđene limete, klementine, sjemenke nara s 2 do 3 žlice maslinova ulja te preliti po salati. Pomiješati te pustiti da malo odstoji. Nakon nekoliko minuta toplo servirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 01:15