Salata od patlidžana, bulgura i slanutka

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

1 šalica bulgura
200 g kuhanog slanutka
4 kineska patlidžana, dugi uski
150 g feta sira
peršinov list
listići mente
1 glavica luka
malo brašna
sol
papar
maslinovo ulje
ocat

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani  Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Bulgur skuhati u omjeru s vodom 1:3. Kineske patlidžane narezati na kolutiće pa ispržiti na tavi. U zdjelu staviti kuhani bulgur, slanutak, patlidžane, feta sir, nasjeckani peršinov list i mentu. Posoliti, popapriti, pokapati octom i maslinovim uljem, nježno promiješati. Luk narezati na kolutove pa ih uvaljati u brašno i ispržiti ih u ulju. Pečeni luk ocijediti na kuhinjskom ubrusu. Staviti ga na vrh salate.

Isprobajte i kineske patlidžane, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, musaku s patlidžanima te punjene patlidžane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 17:09