RECEPT S NAŠEG PIKNIKA

Salata od krastavaca

 Berislava Picek / CROPIX

2-3 krastavca
300 ml punomasnog kiselog vrhnja
200 ml čvrstog jogurta
limunov sok ili jabučni ocat
kopar i menta
sol, papar

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Narežite krastavce na tanke kolutove, posolite ih i ostavite oko pola sata pa ih onda malo iscijedite rukama. U zdjeli pomiješajte vrhnje i jogurt, dodajte malo soli, ali ne previše, jer su krastavci slani, papar, a krastavce pokapajte limunovim sokom ili octom. Prelijte krastavce dresingom od vrhnja i jogurta, dodajte nasjeckani kopar i mentu, promiješajte i na kraju još malo popaprite i pospite začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 09:17