Ova je savršena!

Salata od hobotnice jedan je od simbola dalmatinske kuhinje, a možete je lako pripremiti kod kuće

Baš kao za brujet i gregadu, i za salatu od hobotnice postoji više recepata. Donosimo vam jedan vrlo jednostavan, a baš ukusan po receptu, među nautičarima, nadaleko poznate konobe

Kada smo svojevremeno bili na otoku Kaknu, do kojeg se može doći samo brodicom, i posjetili Ninu i Slavena Radovčića s obitelji, u konobi 7. nebo - smještenoj usred maslinika na tom otočiću, pripremili su nam svoju inačicu salate od hobotnice. Jednostavno je to, ali izuzetno ukusno jelo, koje možete pripremiti i za Badnjak, a pogotovo ako je, poput naših domaćina, napravite s domaćim namirnicama. U nastavku vam ostavljamo recept za jedan od simbola dalmatinske, ali i mediteranske kuhinje. Stoga, ako hobotnicu imate u škrinji, ovih blagdana je odledite i uživajte u jelu koje obožavaju generacije.

image
Neja Markičević/Cropix

SALATA OD HOBOTNICE

Trebat će vam:
1 kg hobotnice
sol
papar
3 češnja češnjaka
svježi peršin
1 žlica kapara
nekoliko crnih maslina
4 žlice maslinova ulja
3 žlice domaće kvasine

Priprema:

Hobotnicu narežite na nekoliko većih komada pa je kuhajte u ekspres-loncu na srednje jakoj vatri oko 45 minuta. Hobotnica je kuhana kad posve omekša, a svi narezani dijelovi pocrvene. Hobotnicu zatim narežite na manje komade i začinite protisnutim češnjakom, svježim peršinom, crnim maslinama, soli, paprom, kaparima, maslinovim uljem i domaćom kvasinom. Sve dobro primiješajte, a salatu ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 19:35