Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 20 g heljde
- 20 g prosa
- 140 g kozjeg sira
- 80 g komorača
- 80 g tikvica
- 40 g kruške
- 50 g rukole
- 100 ml maslinova ulja
- 50 ml limunova soka
- 50 g oraha
- 10 g soli
- 5-6 malina
Priprema
1. korak
Heljdu i proso odvojeno kratko kuhati u slanoj vodi, zatim ocijediti i obogatiti maslinovim uljem.Komorač i tikvicu narezati na sitne kockice i kratko peći u maslinovu ulju te podliti.
2. korak
Krušku narezati i potopiti u limunov sok. Heljdu,proso, tikvice, komorač i krušku
povezati i po potrebi začiniti. Smjesu položiti na posteljicu od rukole i po salati naribati kozji sir. Ukrasiti s dvije, tri polovice oraha i malinom.
Recept pripremio chef kuhinje Mario Čepek, Restaurant Vinodol
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....